Muğla ( Akyaka - Ölüdeniz - Kelebekler Vadisi - Sergi )


Fotoğraflar, altına uzun hikayeler yazmadan, o anı anlatmadan yaşatabiliyorsa başarılı olmuş demektir. Sanırım uyandığınızda denizin, kuşların sesini duymak, gözlerinizi açtığınızda üstünüze doğru geliyormuş gibi olan küçük dalgaları ayaklarınızın arasından görebiliyor olmak, anlatılmaz yaşanırın tam anlamı olacak :)


Güzel bir uyku ve bisiklet turundan sonra derin derin nefes alın hayal kurun mutlu olun :) Ha yada hayalinizin tam ortasında olmanın keyfini çıkarın :)


Fazla uzaklarda değil, güzel ülkemizin batısında Muğla'da bulabilirsiniz aradığınız sakinliği ve huzuru. Bizde Muğla merkeze 30 - 35 km uzaklıkta olan Akyaka tatil kasabasına çadırımızı alıp gittik.


2 gece geçirdiğimiz bu kasaba, henüz sezon açılmadığı için kalabalık olmaması bizler içinde iyi oldu :) Eğer sahilde çadır kuracaksanız sabah 8 gibi zabıtalar uyandırıyor haberiniz olsun :)


Akyaka'dan ayrılıp Cennetin tarifini kolaylaştıran Ölüdeniz'e geçiyoruz. İlk olarak bir saatliğine yunus su aracı kiralıyoruz yanında gözlükler ve paletlerle tabi.


Soğuk sandığımız deniz, bizi gayet güzel ve sıcak karşıladı :) Bol bol yüzdük daldık yeni balıklarla tanıştık.


Güneşin tadını çıkarma vakti. Ara sıra bir esiyor ama rahatsızlık duymuyor kimse :)


Gün batımına az kala görmek istediğimiz bir yer daha var. Kelebekler  Vadisi. Bu manzara karşısında olmak mükemmel bir his :) Aşağı inmek için acele etmemiz lazım.


Sanırım geç kaldık :) Aşağı inmek oldukça zor gözüküyordu ve vakit kalmadı. Bizde yamaçta bir yer bulduk kendimize ve ateş yakıp, çadır kurup gecemize devam ettik. Güzel bir sabah bizi bekliyor :)

Aşağı inmek için hevesliydik aslında ama sanırım yukarıdan daha güzel düşüncesine kapılıp vazgeçtik :)


Buraya kadar gelipte fotoğraf çekilmemek olmazdı. Zamanlayıcı açıp fotoğrafı çektik fakat " çekmiştir bi bakayım" derken yakalandım objektiflere :)


Bir ses geliyor ağaçtan ama ne? En son kamera ile zoom yapıp bakmaya başladım. Bakın küçük bir sincap :) Onunla vedalaşıp Muğla'ya doğru yola çıktık.


"ÇIPLAK" konulu sanat sergisine iki fotoğraf ile katıldım. Şimdi biraz sergi gezme, yeni insanlar tanıma vakti :) Bu arada serginin mekanı Tarihi Hamam.


Oldukça farklı teknikler, farklı bakış açıları var. Gezilip görülesi keyifli bir sergi oldu.


İnsanların ilgisi, belediye başkanının merakı mutlu etti bizi. Güzel konu güzel mekan. Bu sergide bulunmak güzeldi.


İlk kez geldiğim Muğla şehri ve ilçeleri, benim için eşsiz bir tecrübe oldu. Çadırda kalmak, evini istediğin yere kurma özgürlüğünü veriyor size. Korkmayın hiç soğuk değil. Bir kaşar peynir bir salam ve 8 salatalık ile 2 gün geçirmek inanın yediğiniz çoğu yemekten daha güzel geliyor bir kaç günlüğüne bile olsa :) İstediğiniz dağ sizin, istediğiniz denizde.  Fotoğraf çekin anı yaşayın ve döndüğünüzde özleyip bakın. Neden mi? Tekrar çıkmak için cesaretinizi kendi fotoğraflarınızda, kendi anılarınızda bulmanız için. Gezin görün yaşayın. :)

Yorumlar